työelämä valmennus

Sydän auki seikkailuun

Kun olin vielä pieni tyttö, suuri haaveeni oli tulla joskus äidiksi, eläintenhoitajaksi ja seikkailijaksi. Auttamisenhaluni oli jo tuolloin vahva, ja pidin usein huolta pienemmistäni. Samaan aikaan toinen puoli minusta kaihosi maailmalle, jännittäviin paikkoihin ja suuriin seikkailuihin. Tätä vapaudenkaipuutani tyydytin kulkemalla nenä kiinni kirjoissa ja matkaamalla omiin maailmoihini välillä pitkäksikin aikaa. Oikeassa elämässä en tuolloin juuri matkoja tehnyt, vaan elämänpiirini rajoittui kotikulmiin. Mutta ovi kohti unelmia oli raollaan – toiveissani ainakin.

Nyt vuosia myöhemmin olen saanut pakata matkalaukkuni monta kertaa ja kokeilla siipiäni niin yksityisesti kuin työssäkin. Koirien, kissojen ja hevosten lisäksi olen saanut silitellä myös ihka oikeita ihmisiä, myötä- ja vastoinkäymisissä. Elämä on ollut seikkailua, ylä- ja alamäkineen, onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Jatkuvassa muutoksessa eläminen on ollut mielenkiintoista ja antoisaa, vaikka se ei viiden lapsen työssäkäyvänä äitinä ole aina pelkästään sille tuntunutkaan. Täydelle kylläkin. Ja kaiken vaivan arvoiselle.

Kaiken tapahtuvan keskellä olen kokenut välttämättömäksi pysähtyä pohtimaan myös sitä, elänkö oikeasti arvojeni mukaisesti. Käytänkö aikaani tärkeinä pitämieni asioiden edistämiseen, vai takerrunko epäolennaisuuksiin, jotka estävät minua etenemästä toivomaani suuntaan? Entä muistanko omaan ja läheisteni elämään vaikuttavia päätöksiä tehdessäni pitää mielessäni nuo pienen tytön viisaat ajatukset, joiden mukaan tärkeintä on olla äiti, eläintenhoitaja ja seikkailija?

Etsiessäni oikeita vastauksia näihin kaikkein tärkeimpiin kysymyksiin, peilaan usein valintojani seuraavia kysymyksiä vasten:

  • minkä puolesta olen valmis taistelemaan?
  • mikä tekemistäni ohjaa?
  • määrittääkö tämä minua?
  • olenko tätä, kun olen parhaimmillani?
  • onko tämä asia sellainen, jonka perusteella voin tehdä kaikkein vaikeimpia päätöksiäni?

Uskon, että tulen jatkossakin tarvitsemaan tätä kysymyslistaa säännöllisin väliajoin, koska elämässä vain harvat asiat ovat muuttumattomia ja mustavalkoisia. Jo löytämieni vastausten perusteella olen kuitenkin tehnyt päätöksiä, jotka näkyvät konkreettisina muutoksina (työ)elämässäni.  Siksi kirjoitan näitä lauseita juuri tässä ja juuri nyt. Kokonaisena ihmisenä ja sydän auki, valmiin palvelemaan juuri sinua.

Jaa postaus

Lue seuraavaksi

Jokainen ihminen on lohdun arvoinen

Mikä sinua lohduttaa? Pieni kysymys, johon on yllättävän vaikea vastata. Koska harvoinpa sitä tulee miettineeksi asioita lohdun kannalta. Ehkä siksi, että lohdutettavaksi

Usko tai älä, 1 + 1 voi olla 3

Mille sinusta kuulostaa toimintamalli, jossa mielen hyvinvoinnista huolehtiminen, organisaation kehittäminen ja johtajuuskäyttäytymiseen satsaaminen löytyvät kaikki samasta paketista? Minusta se kuulostaa ihan huippuhyvälle,

Itsemyötätunto-opas

Tietojen lisäämisen jälkeen opas saapuu sähköpostiisi.

Ota yhteyttä!

info@secondself.fi | +358 400 782 737